سرچ مارکتینگ چیست؟

در وبیناری که در ۴ اسفند ۱۳۹۶ به صورت آنلاین برگزار کردیم و جمعی از شما علاقمندان به دیجیتال مارکتینگ در کنار بنده بودید ، به مبحث سرچ مارکتینگ به صورت کلی و در برخی موارد جزئی پرداخته شد. اما بهتر دیدم محتوایی در این زمینه بنویسم تا آنچه به عنوان دانش ضمنی دارم را با علاقمندان به اشتراک بگذارم. قبل از جزئی بیان کردن موارد خوب است که یکسری تعاریف کلان مطرح کنیم .

سرچ مارکتینگ

واژه ای که به عنوان نوعی از بازاریابی دیجیتال مطرح می شود و یکی از کانال های معتبر و پر طرفدار دیجیتال مارکتینگ به شمار می رود. آن چه از موتورهای جستجو به صورت ارگانیگ و پرداختی در قالب ترافیک وب حاصل می شود را سرچ مارکتینگ گفته می شود. این بیان به این نحو تکمیل می شود که سرچ مارکتینگ تنها در قالب جذب ترافیک ورودی نیست بلکه در قالب بازاریابی می بایست استراتژی های بازاریابی دیجیتال نیز در آن لحاظ شود.

سرچ مارکتینگ = ترافیک ارگانیک = سئو

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو صرفا یک نوع از بهینه سازی در قالب فنی به شمار نمی رود. گاهی تغییراتی در قالب و محتوای سایت داده می شود که به استراتژی محتواسازی سایت باز می گردد. سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (‌که منظور گوگل است )‌ را می توان یکی از مهمترین روش های جذب ترافیک به صورت رایگان و ارگانیک تعریف کرد. هرچقدر سایت ما بتواند ترافیک بیشتر و بهتری از نظر کیفی و کمی کسب کند می تواند  رتبه بهتری در موضوعات وسیع تری نیز کسب کند.

ترافیک ارگانیک تنها به ترافیکی گفته می شود که شما برای آن پولی به گوگل و یا سایت های دیگر پرداخت نکرده اید. اما این موضوع نیز چالشی اساسی است که می تواند در قالب پرسش مهمی مطرح شود . گوگل همواره درصدد است که پاسخ منطقی و ریاضی گونه ای برای این سوال مطرح کند و به نحوی مقابل خرید ترافیک ارگانیک را بگیرد. اما چگونه می توان جلوی رپورتاژهای خبری و تبلیغات محتوایی ایستاد و اصلا از کجا می شود فهمید که یک سایت به سایت دیگر پول داده است یا خیر.

سوال مهمی است !‌ چراکه اگر فرشاد غضنفری علیرضا علیزاده را به قهوه ای دعوت کند و علیرضا علیزاده در قبال محبت فرشاد برای او محتوایی بنویسد و خدمت او را معرفی کند. آیا این هم نوعی از تبلیغات محتوایی است !؟  آیا فرشاد به علیرضا برای تبلیغ سایتش پول داده است.

نمی توان ساده انگارانه به این سوال پاسخ داد چرا که روابط بین افراد به این سادگی نیست و نمی شود به این راحتی گفت که یک فرد به فرد دیگر پول داده است و مطلب وی نوعی تبلیغ است و نباید رتبه بگیرد در موتورهای جستجو.

 

سرچ مارکتینگ =  ترافیک پرداختی = تبلیغات گوگل

حال به مبحث دیگری می رسیم. ترافیک پرداختی به نوعی از ترافیک حاصل از موتورهای جستجو گفته می شود که شما برای جذب آن به گوگل و شرکای تجاری آن پول پرداخت می کنید و در صدر نتایج جستجو می توانید فهرست شوید و ترافیک ورودی دریافت کنید. گوگل همواره یکی از نحوه های درآمدزایی اصلی اش همین ترافیک پرداختی است که از طریق گوگل ادوردز حاصل می شود.  گوگل محل بسیار درستی برای تبلیغ است . اگر شما قرار است برای ترافیک ورودی کاربر به کسی یا سایتی پول بدهید بهتر است به خود گوگل بدهید که فضایی را فراهم آورده است تا شما بدون هیچ گونه مساله ای بتوانید مخاطب خود را گزینش کنید و برایش تبلیغ را نمایش دهید.

نمایش تبلیغات در گوگل در برندهای اصلی ایرانی که با آن ها تعامل داشته ام همواره مورد توجه بوده است و نمی شود کتمان کرد که بسیاری از حجم ترافیک آن ها از خود گوگل است چه به صورت ارگانیک یا به صورت پرداختی . شما به راحتی می توانید به شیوه های مختلف تصویری – متنی – ویدئویی تبلیغ خود را به مخاطبین خود نشان دهید.

سرچ مارکتینگ در سال ۲۰۱۸ (‌ ۱۳۹۷ )‌

کاملا متوجه هستم که این نوع سرتیترها بسیار حاشیه ای و کلیشه ای است و همواره در سطح سایت های متوسط دیده اید که نوشته اند ۱۰ اصل مهم در سال ۲۰۱۸ برای سئو سایت ها و یا سرچ مارکتینگ . اما خوب چاره چیست من هم چیزهایی در سر دارم که خوب دیدم بهتر است با شما به اشتراک بگذارم . اگر از من بپرسن سال ۲۰۱۸ و یا سال جدید ۱۳۹۷ آبستن چه رویدادهای جالبی در بحث موتورهای جستجو است می گویم سه چیز اصلی :

  • https
  • topic vs keywords
  • social ecosystem

 

HTTPS – نسخه امن سایت

سه مبحثی که من مطرح کردم ساده است. اول اینکه اگر سایتی دارید که از کاربر اطلاعات کاربری دریافت می کند و یا به نحوی خرید انجام می شود و یا تعامل با سایت پس بهتر است سایت خود را امن کنید. https قبلا یک سیگنال بود الان یک هشدار. بحث را طولانی نمی کنم ولی مهم است بدانیم که امن کردن سایت بسیار مهم است .

 

موضوع به جای کلیدواژه

بارها شنیده اید که در محیط های گوتاگون و انجمن ها از حجم کلیدواژه یاد می شود و اینکه چقدر مهم است که در محتوای شما از کلیدوازه های هدف استفاده شود. من به شما می گویم که سال جدید بیشتر به موضوع فکر کنید تا به کلیدواژه ها .

 

اکوسیستم سوشال مدیا

فضایی را ایجاد کنید که شبکه های اجتماعی شما بی هدف و پرت از هم نباشند. به هم مرتبط باشند و همدیگر را حمایت کنند.

 

اگر دوست داشتید بازهم از این دست مطالب بنویسم و تجربیات خودم را با شما به اشتراک بگذارم حتما برایم نظر بگذارید.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها: