سئو پایه را دست کم نگیرید

در گذر زمان و در این چندسالی که در دیجیتال مارکتینگ زبان فارسی فعالیت گسترده ای داریم می شود گفت که گروه نکست سین بیش از هر گروه دیگری برندهای اصلی ایران را لمس کرده است و توانسته است با آن ها تعامل سازنده ای داشته باشد و در این بین برخی از این مشتریان با رعایت اصول پایه ای سئو و سرعت عمل در چند فاز اجرای بروزرسانی های سایت و افزودن ویژگی های تعاملی بیشتر توانسته اند به رشد ۵۰۰ درصدی و بیشتر در بحث ترافیک ارگانیک ورودی برسند.  اما در این بین برخی برندهای مهم هم بوده اند که پروژه سئو را بصورت یک اختلال سیستمی و دخالت گروه مجری خارجی در نظر گرفته اند و به هیچ عنوان نگاه خوبی به ما نداشته اند تا زمانی که به بحران درماندگی رسیده اند.

در یکی از پست های اخیرم در مورد این نوشتم که در عصر E-A-T سئو هستیم و ویژگی اصلی آن خبرگی – اصالت و صداقت است. یکی از برندهای فروشگاهی روزگاریست بدون توجه به این عوامل اصلی در بحث مقدمات سئو اقدام به افزودن ساختارهای پیشرفته ای مانند Rich Snippets – AMP – Schematic Structured Data  و … می کند و فارغ از پیشنهادات مرتبط با اصلاحات محتوایی و مقدماتی سئو  فعالیت می کند. حالا پس از یکسال فعالیت به نقطه ای رسیده است که از مقاومت خسته شده است و قبول کرده است که بسیاری از پیشنهادات مرتبط با اصلاحات مقدماتی می تواند حیاتی و مهم باشند.

این وضعیت یک سایت فروشگاهی هست که عناوین و توضیحاتش ناقص است و اخیر این موارد دچار مشکل شده اند و شما می توانید ببینید که چطور رتبه ی این سایت در ماه آگوست دچار افت و نزول شدید شده است . مجدد تکرار می کنیم که با اعمال آپدیت های اخیر در ماه آگوست ۲۰۱۸ به هیچ عنوان ریسک نکنید و با مواردی مانند توضیحات و عنوان صفحات که اساسا بر CTR تاثیر می گذارد شوخی نکنید.

CTR در سئو چیست ؟

خلاصه میزان نمایش بر کلیک می شود CTR .  این واحد تخمینی مثال عینی هدف گوگل است . اگر مطلب مربوط به گوگل چگونه کار می کند را خوانده باشید حتما با سیاست کلان گوگل آشنا شدید. گوگل سعی دارد تا بهترین نتیجه را به کاربر خود نمایش دهد و در این زمینه آزمون مهمی دارد به عنوان CTR  . بدین معنی که اگر میزان نمایش یک نتیجه به کلیک آن پایین باشد و bounce rate ( میزان پرش کاربر ) بالا   و ماندگاری کاربر در صفحه پایین باشد یک فاکتور اصلی در فهمیدن درست بودن یا نادرست بودن جایگاه آن نتیجه است. تصور کنید که سایت شما در بین بقیه سایت های رقیب برای مدتی رتبه ۱ گوگل را تصاحب کرده باشد و ناگهان برود رتبه ۱۰ یا پایین تر  این به معنای به روزرسانی رتبه های گوگل در آن سری از کلیدواژه های جستجو شده است.

 

چرا رتبه سایت من پرش دارد ؟

این سوال رو مطمئن هستم همکاران من در موضوع سئو بارها از کاربران خود شنیده اند که چرا سایت آن ها در موتورهای جستجو در بحث رتبه پرش های شدید دارد. پرش در رتبه های سایت کاملا مرتبط به Google Dance است و این واژه را حتما در یک مقاله کامل توضیح میدهم اما کاملا مرتبط است با موضوع CTR که در پاراگراف بالا در موردش توضیح دادم . جواب عمومی من به بسیاری از برندهایی که این سوال را می کنند این است که برای مدتی که با نکست سین کار می کنید بیشتر از اینکه به رتبه های کلیدواژه های هدف خود فکر کنید به بهینه سازی سایت خود فکر کنید . بهینه سازی سایت به مفهوم :

  • بهبود جلوه های بصری و ویژگی های کاربری
  • بهبود سرعت سایت و منابع سایت
  • بهبود فنی و افزودن ویژگی های ایندکس پذیری
  • بهبود محتوای فعلی و تولید محتوای بهینه
  • بهبود ارتباط با دنیای بیرون و لینک سازی های مرتبط ماندگار

به هیچ عنوان نباید به نوعی با گوگل برخورد کنید که تنها هدف شما از زندگی رضایت حال گوگل است . گوگل را صرفا بازدید کننده VIP سایت خود بدانید که وظیفه اش این است که به سایت شما سربزند و از شما لذت ببرد. در این صورت سعی می کنید که نهایت تلاش خود را برای ماندگاری بالاتر کاربران در سایت و تعامل بیشتر آن ها با سایت انجام بدهید.

پایه های اصلی سئو

من قبلا در کارگاه ها در این مورد زیاد صحبت کردم و همیشه از یک هرم شبیه هرم مازلو صحبت می کردم و خواهم کرد. سئو دارای یک سری از عناصر پایه ای است که مهمترین آن محتواست.

در هرم سئو ۴ طبقه اصلی وجود دارد :

  1. محتوای با کیفیت و در دسترس

    همانطور که در تصویر بالا مشخص است محتوای با کیفیت به معنای محتوای متنی منحصر به فرد و غنی شده توسط محتوای بصری با کیفیت مانند تصاویر – اینفوگرافیک و ویدیوها , نقشه های سایت , لینک سازی داخلی ,  دسترسی سایت برای ربات های جستجوگر

  2. تحقیق و هدفگیری کلیدواژه ها

    این مرحله بسیار حساس است و شما باید برای هر مطلبی که در سایت خود می نویسید حتما سایت های رقیب را رصد کرده باشید و چیزی افزون بر آن ها بنویسید چرا که اگر صرفا کپی کنید محتوای شما یکسان و بیهوده خواهد بود. پس همواره برای کسب و کار خود فهرستی از کلیدواژه های هدف داشته باشید و در این مسیر اقدام به هدفگیری آن ها در تمامی مطالب و محتوای تولید شده جدید و قبلی خود بکنید.

  3. لینک سازی

    ارتباط گیری با کسب و کارهای مرتبط می تواند یکی از بهترین حالات ممکن برای رشد سایت باشد. به طور مثال یک سایت گردگشگری با بیمه مسافرتی می تواند مثال مرتبط اما نه صرفا رقیب هم باشد. یا یک کسب وکار مانند پوشک بچه با سایت های فروش این محصول یا محتواسازی مرتبط با مادر و کودک

  4. شبکه های اجتماعی

    شبکه های اجتماعی های اختصاصی سئو مانند توئیتر – فیس بوک – یوتیوب و لینکدین است . اساسا ما با هر شبکه مجازی دیگر به عنوان یک رسانه موافق هستیم و همه این ها می توانند به نوعی به برند و آگاهی عمومی کمک شایانی داشته باشند.

مثال هایی از نتایج گوگل در کلیدواژه های اصلی وب ایران :

درتمامی این تصاویر شما یکی از مشتریان قبلی یا فعلی نکست سین را مشاهده می کنید و درهمه این موضوعات ما تمرکز کرده ایم و مطمئن هستیم که این نتایج یک موضوع مهم را مشخص می کند و آن هم مقدمات سئو اگر به درستی در کنار برندینگ رعایت شود می تواند نتیجه بهتری برای سایت رقم بزند.

نتیجه گیری

در برخی برندها تمرکز عجیبی بر سئو پیشرفته یا به شکلی صرفا سئو فنی است. همه چیز را به صورت فنی نگاه می کنند و تصور می کنند برای اینکه یک سایت بتواند در رقابت ها پیروز شود باید حتما دارای ویژگی های فنی عجیب و غریبی باشد. در صورتی که همه این پیشنهادات صرفا زمانی حاصل می شود که برند شما بتواند در مقدمات سئو حرفی برای گفتن داشته باشد و خطاهای محتوایی سایت شما آنقدر بالا نباشد که کیفیت – اصالت و صداقت سایت شما را به خطر بیاندازد. در این صورت ما به همه برندهای همکار با نکست سین توصیه ثابتی داریم و آن هم رعایت موارد محتوایی مقدماتی است و در فازهای گوناگون پروژه حتما به بحث سئو حرفه ای و ویژگی های فنی نیز خواهیم پرداخت ولی زمانی که سایت بتواند خواسته های ابتدایی و محتوایی ما را برآورده کند.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *