در ابتدای ماه آگوست دنی سولیوان از توئیتر SearchLiaison گوگل متن جنجال برانگیزی رامطرح کرد که جواب بسیاری از سوالات کاربران را دچار ابهام کرد. بسیاری از مدیران وب سایت ها به نکست سین و یا در شبکه های مجازی از سئوکارهای معتبر سوال مطرح می کنند که چه تاثیرات منفی این به روزرسانی اصلی در الگوریتم موتورجستجوی گوگل بر روی سایت های آن ها دارد.
اما قبل از اینکه پاسخ کاملی را در این مورد عرض کنیم باید متن هایی که در تویئتر منتشر شد را نگاهی بیاندازیم :
This week we released a broad core algorithm update, as we do several times per year. Our guidance about such updates remains the same as in March, as we covered here
Each day, Google usually releases one or more changes designed to improve our results. Some are focused around specific improvements. Some are broad changes. Last week, we released a broad core algorithm update. We do these routinely several times per year
As with any update, some sites may note drops or gains. There’s nothing wrong with pages that may now perform less well. Instead, it’s that changes to our systems are benefiting pages that were previously under-rewarded.
There’s no “fix” for pages that may perform less well other than to remain focused on building great content. Over time, it may be that your content may rise relative to other pages.
راه کارهای رفع اثرات منفی آپدیت گوگل
همانطور که در نقل قول بالا مشخص است گوگل علارقم اینکه مدت هاست هیچگونه آپدیتی را اعلام نمیکند و به روز رسانی ها در الگوریتم های موتور جستجو خود را دیگر نام گذاری نمی کند الان هم همچنان نامی استفاده نکرده است و تاکید کرده است که هیچ گونه تفاوتی میان راهکارهای بهینه سازی با ماه قبل وجود ندارد و اگر تفاوتی در میزان ترافیک ورودی سایت دریافت کرده اید دست به گیرنده های خود نزنید وکار بهینه سازی را ادامه بدهید و هیچ مشکلی با سایت شما وجود ندارد.همانطور که گوگل سعی می کند در طول یکسال بارها چنین به روز رسانی هایی را اجرا کند تا الگورتیم موتورجستجو خود را ارتقا دهد.
از این رو هیچگونه درمان و راهکار رفع مشکلی وجود ندارد چراکه اصلا مشکلی از دید گوگل وجود نداشته و پیشنهادش این است که شما به تولید محتوای مناسب و خوب ادامه بدهید تا در گذر زمان محتوای سایت شما رشد ترافیکی را تجربه کند.
نظر سئوکارهای معتبر در مورد آپدیت بزرگ گوگل
اما دو روز پیش حدودا یعنی ۹ آگوست دکتر پیتر می یر از MOZ در مقاله ای نسبت به این به روز رسانی گوگل در ماه آگوست واکنشی علمی و مستند نشان داد و در مطلبی خوب و مناسب به تحلیل ترافیک های دریافتی سایت ها در موضوعات مختلف پرداخت . گرچه خیلی موافق با متن این مقاله که بیشتر به سبک برنده و بازنده نیستم و خود ایشان هم در مقاله خود ذکر می کند که :
So, who were the big winners (so far) of this update? I always hesitate to do a winners/losers analysis – while useful, especially for spotting patterns, there are plenty of pitfalls. First and foremost, a site can gain or lose SERP share for many reasons that have nothing to do with algorithm updates. Second, any winners/losers analysis is only a snapshot in time (and often just one day)
اما در تحلیل ایشان آپدیت گوگل بر روی یکسری از سایت ها پالس های مثبت و در یکسری از سایت های دیگر پالس های منفی داشته است یا به قول متن این مطلب بازنده ها و برندها از هم متمایز هستند :
مغز مطلب این گونه است که سایت های مرتبط با سلامت ودرمان از رشد ترافیکی بیشتری برخوردار بوده اند و سایت های مربوط به زیبایی اندام و خانواده در فهرست بازنده های هفته از نگاه این سایت قرارگرفته اند و صحبت از یک نظریه است که E-A-T را به عنوان نشانه های خبرگی – اصالت و اعتماد مطرح می کند و از این نگاه هر چقدر سایت دارای این سه عنصر باشد گوگل ارزش بیشتری برای سایت قائل است .
در سایت های ایرانی نیز طبق داده هایی که در اختیار ما است و قادر به بازنشر آن ها طبق قرارداد به مشتریان نیستیم اما می شود گفت که سایت های مرتبط با بحث وبلاگ نویسی و محتوای با اصالت رشد ۱۰ درصدی را به طور میانگین تجربه کرده اند و وب سایت هایی که دارای صفحات تکراری و محتوای کپی شده هستند از نزول ترافیک ۴ درصدی نسبت به ۱۱ روز گذشته رنج می برند.
در این جا به هیچ عنوان قصد ندارم نظریه کارشناسان MOZ را رد یا تایید کنم فقط به این نکته اکتفا میکنم که محتوا بهینه و بهینه سازی محتوای قدیمی دو رویکرد مناسب در جذب ترافیک بیشتر از موتورهای جستجو است و تمام سعی گوگل نیز طبق صحبت های مسئولین بخش موتور جستجو در این است که با کیفیت ترین نتیجه را در ابتدای صفحه اصلی نتایج خود نمایش دهند. پیشنهاد می کنم مطلبی را که چندی پیش در مورد ۵ روش نگارش محتوای مناسب سئو در وبلاگ است را بخوانید و نسبت به اجرای فاز های آن اقدام کنید.
برخی راهکارهای سئو در فضای آموزشی وب ایران
لازم به ذکر است که هیچگونه فعالیت یا تغییر خاص فنی در وب سایت درجهت پیشگیری یا درمان نسبت به این به روز رسانی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و هرگونه پیشنهاد صرفا نظر شخصی سئو کارها در ایران و خارج از کشور است که حدس های خود را در قالب مطالب آموزشی عنوان می کنند. به قول دنی سالیوان :
When we have updates where there are specific things that may help, we do try to tell you that. With these, there is nothing specific to do — and we do think it’s actionable to understand that, in that hopefully people don’t try fixing things that aren’t really “broken” …
از این رو نسبت به بروزرسانی گوگل در ۱ آگوست دو نکته مهم وجود دارد . ابتدا اینکه این بروزرسانی انجام شده و دوم اینکه هیچگونه تغییری توصیه نمی شود.
نظریه E-A-T در سئو چیست ؟
نظریه ای با اختصار E-A-T را به عنوان نشانه های خبرگی – اصالت و اعتماد مطرح می کند و از این نگاه هر چقدر سایت دارای این سه عنصر باشد گوگل ارزش بیشتری برای سایت قائل است . در این طرح که برمبنای راهکارهای کیفیت محتوای گوگل است و در قالب PDF ای بیش از ۱۶۰ صفحه گزارش شده است گوگل به تشریح اصول کیفیت – اصالت – اعتبار و اعتماد می پردازد.
نقل قولی در این فایل بدین شرح ترسیم می کند که :
“High E-A-T medical advice should be written or produced by people or organizations with appropriate medical expertise or accreditation. High E-A-T medical advice or information should be written or produced in a professional style and should be edited, reviewed, and updated on a regular basis.”
به عنوان نمونه پیشنهادات مرتبط با بخش سلامت با معیار E-A-T بالا می بایست توسط افراد و یا سازمان های زیربط مرتبط با بحث سلامت و درمان با معیار خبرگی و اصالت تایید نوشته شده باشند. این محتوای برجسته می بایست توسط این افراد خبره به صورت منظم بروزرسانی شوند .
از این رو با توجه به مقایسه سایت های سلامت و درمان لیست شده توسط MOZ و این خط از توضیح گوگل در فایل راهنمای کیفیت محتوا می توان نتیجه گیری کرد که بروز رسانی جدید بیشتر حول محور E-A-Tبوده است و بیشتر سایت هایی را هدف گرفته است که توانسته اند محتوای اصیل و مستند به نگارش در بیاورند.
دیدگاهتان را بنویسید